Снимка pexels.comУчените от Лондонското кралско общество проведоха експеримент, чрез който разкриха

...
Снимка pexels.comУчените от Лондонското кралско общество проведоха експеримент, чрез който разкриха
Коментари Харесай

Учени откриха връзка между рака и човешкия ръст! Всеки 10 см увеличават риска с 12 %

Снимка pexels.com

Учените от Лондонското кралско общество организираха опит, посредством който разкриха връзката мужду растежа на индивида и вероятността от развиването на рак в даден стадий от живота. Резултатите са оповестени в royalsocietypublishing.

``
реклама

Учените проучват 23 типа онкологични болести. В резултат те потвърждават, че 18 от тях са директно свързани с височината на хората. Според експертите в човешките кафези в продължение на целия човешки живот се натрупват избрани разновидности, които могат да са причина за разболяването от рак. При това у високите хора тези мутирали кафези са повече, в сравнение с у хората с невисок растеж, заради което риска от онкозаболявания е по-висок.

Учените предизвестяват също, че риска от развиването на рак при дамите нараства с 12% на всеки 10 сантиметра растеж, а при мъжете - с 9%. 

По-рано ученти потвърдиха, че аспиринът благоприятства лекуването на някои типове рак, като данните демонстрираха, че при банкет на температуропонижаващи медикаменти удължава живота на болните от карцином с 20 до 30 %.

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР